RO | EN
Frontispiciu Odeon

ANUNȚURI

Teatrul Odeon şi Institutul Polonez din Bucureşti au plăcerea să vă invite joi, 2 aprilie, ora 19.30, Sala Studio, la evenimentul

CENTENAR TADEUSZ KANTOR

organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea artistului

Programul evenimentului include:
  • vernisaj: Fotografia ucide oamenii - Expoziţie de fotografii din spectacolele lui Tadeusz Kantor semnate de Romano Martinis
  • prezentare de carte: Tadeusz Kantor. Scrieri despre teatru - Editura Fundaţiei Camil Petrescu
  • lansare: Revista Scena.ro nr. 28/ 2015
  • prelegere susţinută de Justyna Michalik (Polonia)
  • film documentar Artistul și lumea lui. Kantor este aici

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


Mai multe detalii ...
Publicat în data de: 27 martie 2015

Seară de poezie și muzică dedicată lui Nichita Stănescu

Marți, 31 martie 2015, ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Odeon, va avea loc o ediţie specială a Serilor de poezie şi muzică, organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Teatrul Odeon.
Seara de poezie și muzică dedicată poetului Nichita Stănescu (1933-1983), de la a cărui naștere se împlinesc, pe 31 martie, 82 de ani, va include o serie de evenimente: Vernisajul expoziției cu titlul Nichita și prietenii;
Mai multe detalii ...
Publicat în data de: 24 martie 2015

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe premiera

CASANOVA

după Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, scrise de el însuşi
Scenariul, regia, decorul, coloana sonoră: Dragoș Galgoțiu
Costumele: Doina Levintza
Coregrafia: Răzvan Mazilu
Pictura: Sabina Spatariu
Traducerea: Mihaela Creţu
Cu: Marius Stănescu, Dorina Lazăr, Marian Ghenea, Mircea Constantinescu, Laurenţiu Lazăr, Mugur Arvunescu, Paula Niculiţă, Ana Maria Moldovan, Virginia Rogin, Istvan Teglas, Ionuţ Kivu, Marian Lepădatu, Silvian Vâlcu, Sabrina Iaşchevici, Ruxandra Maniu, Ioana Mărcoiu, Anca Dumitra, Alexandra Poiană, Anca Florescu, Simona DabijaMai multe detalii ...
Publicat în data de: 09 februarie 2015

Teatrul Toma Caragiu din Ploiești
prezintă luni, 9 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, sala Majestic, spectacolul

SINUCIGAȘUL

de Nikolai Erdman
regia Gelu Colceag
scenografia Ioana Pashca
Cu: Ionuţ Vișan, Diana Roman, Clara Flores, Ioan Coman, Nadiana Sălăgean, Bogdan Farcaş, Alin Teglas, Adrian Ancuta, Karl Baker, Marian Despina, Ada Simionica, Gabi Sandu, Mihaela Popa, Ion Radu Burlan

Această piesă de teatru a fost scrisă în 1928, la 11 ani după schimbarea radicală a sistemului politic în Rusia. Teoria marxist-leninistă cerea literaturii şi artei mesaje optimiste, încrezătoare în viitorul luminos al societăţii comuniste. Un tânăr de 28 de ani, curajos şi eretic, propune pentru a fi reprezentat pe scena Teatrului de Artă, un text care se intitulează, nici mai mult, nici mai puţin, decât”Sinucigaşul”! Mai mult decât titlul, nici mesajul nu este conform cu cerinţele exprese ale noilor conducători. Nemulţumirile personajelor referitoare la calitatea vieţii şi, implicit, critica sistemului politic şi economic, deteriorarea sentimentelor umane care stau la baza relaţiilor sănătoase din familie, satirizarea unor tipologii monstruoase, care parazitează munca onestă a populaţiei, revendicarea sacrificiului uman pentru o cauză aşa zis nobilă, deşi sunt realităţi ale acelui timp istoric, sunt argumente hotărâtoare pentru interzicerea reprezentării spectacolului, precum şi pentru deportarea tânărului Erdman, în Siberia. Dar, ca orice operă genială, piesa lui Erdman are un caracter vizionar. Ca atare, după 87 de ani, ea se dovedeşte a fi perfect contemporană cu societatea în care trăim.
Gelu Colceag

http://www.teatruploiesti.ro/nou/index.php?page=spectacol&id=189
Preţul biletelor: 25 lei, 15 lei
Durata spectacolului 2h 30 min cu pauză

Publicat în data de 03 martie 2015

Mari compozitori ruşiFundaţia Calea Victoriei şi Teatrul Odeon vă invită sâmbătă 21 martie, ora 19.30, la Sala Studio, la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”. Ne vom reîntâlni cu dirijorul Tiberiu Soare, care ne va povesti despre mari compozitori ruşi din secolul al XIX-lea.

Pornind de la observaţia lui Venedikt Erofeev, care numea Rusia drept subconştientul Occidentului, putem spune că muzica rusească este o altă faţetă a Occidentului, conturată de cealaltă parte a oglinzii. Compozitorii ruşi ai secolului XIX reflectă Occidentul în felul lor, printr-un nou limbaj prin care încearcă să se exprime, diferit faţă de lucrările muzicale ruseşti precedente. Creaţiile lor pendulează între specificul naţional, dat de credinţele şi tradiţiile ruseşti şi universalism.

Mai multe detalii ...
Publicat în data de 06 martie 2015

Un eveniment Contemporanii la Galeria Odeon

Expoziția 40/METAFORA Sorin Iosub, 3/24 martie 2015

Avem plăcerea să vă anunțăm deschiderea expoziției personale 40/METAFORA a pictorului Sorin Iosub, ce va avea loc marți, 3 martie, ora 19:00, la Galeria Odeon, cu sustinerea DanaArtGallery şi a Teatrului Odeon.

“În operele sale recente, Iosub își propune o reevaluare a limbajului tradițional al picturii pentru a ajunge la un limbaj actual foarte personal. Nu este nici o contradicție în acest demers, cum nu este nici între caracterul rațional de tip suprarealist al imaginii și prezența tehnicilor diferite în ulei, acuarelă sau desen. Sorin Iosub se afirmă ca un visător sentimental cu gustul misterului, al libertății, al creației. Spirit viu și receptiv, având filiația spirituală a artistului complex, viața sa este arta sa aşa cum afirmă şi Conrad Fiedler, "L'art est l'extension de l'expérience". (Christian Paraschiv, Paris, 2015)

În deschiderea evenimentului: criticul de artă Mihai Plămădeală și curatorul expoziţiei, Maria Pașc.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3–24 martie 2015, la Galeria Odeon, foaierul Salii Studio. Pentru vizitarea expoziției, puteți suna la numărul de telefon 0759072940.


________________________________
Contemporanii este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia Făuritori care îşi propune valorizarea Culturii româneşti actuale prin favorizarea actului de creaţie, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, tabere de pictură, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.


Maria Pașc, Contemporanii
maria@contemporanii.org
www.contemporanii.org

Publicat în data de: 02 martie 2015

Ediţie specială de 8 martie a Serilor de Poezie şi muzică de la Odeon

Duminică, 8 martie 2015, ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Odeon, va avea loc o ediţie specială a Serilor de poezie şi muzică, organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Teatrul Odeon.
Scriitorii invitaţi – Ion Mureșan, Eugen Suciu, Ioan Groșan, Florin Iaru, Ioan Es. Pop – vor citi câteva pagini literare (unele chiar în manuscris!) dedicate… Femeii.
Invitata specială a evenimentului este actriţa şi scriitoarea Ioana Crăciunescu.
Muzicienii care vor intra în rezonanţă cu poezia sunt: Mircea Tiberian (pian), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut) şi Ștefan Doniga (pian).
Moderatorul Serilor de poezie şi muzică este scriitorul Dan Mircea Cipariu.
Coordonatorul proiectului este universitarul şi criticul de teatru Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.
Parteneri media: Radio România Cultural, Observator cultural, Cultura şi AgenţiadeCarte.ro.
Proiectul este susţinut de Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER), Opera Scrisă.ro şi Filiala Bucureşti Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.
Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile!
Publicat în data de: 27 februarie 2015

Din cauza îmbolnăvirii unui actor,
spectacolul

NATURĂ MOARTĂ CU NEPOT OBEZ

programat duminică, 22 februarie, ora 19.00
se înlocuieşte cu spectacolul GAIŢELE.
Biletele cumpărate rămân valabile.
Cei care doresc returnarea contravalorii biletelor
sunt aşteptaţi la casa de bilete.

Vă mulţumim pentru înţelegere!


Publicat în data de: 13 februarie 2015

Expoziţie aniversară - 5 ani DanaArtGallery

Expoziţie aniversară - 5 ani DanaArtGallery

DanaArtGallery şi-a început activitatea online din 2010 și anul acesta a ajuns la momentul aniversării a 5 ani de activitate.
Ca în fiecare an, grupul nostru va prezenta publicului două expoziții de grup, prin care încercăm să vă ținem la curent cu lucrări noi și artiști care s-au alăturat grupului nostru în ultima perioadă.
Prima expoziție aniversară va fi inaugurată pe 16 februarie în spațiul Galeriei Odeon, partenerii noștri de câțiva ani de zile. A doua expoziție va fi inaugurată în spațiul Metropolis Centre după o săptămână.

Galeria Odeon – 5 ani DanaArtGallery.ro

Artiștii selectați aici prezintă o serie de lucrări abstracte. Culoarea explozivă și un gestualism foarte proaspăt poate fi sesizat cu ușurință în lucrările Ralucăi Moisoiu și ale lui Radu Florea, iar cu un decorativism plin de putere, dar în același timp delicat, ne surprinde plăcut, ca de fiecare dată, Ruxandra Ștefana Munteanu.
Am ales acești artiști pentru a ne bucura de explozia de culori care pornește din lucrările lor, pentru energia cu care lucrează, dar și pentru atenția pe care o acordă texturilor, formei și compoziției.
Andreea Rus ne va prezenta lumea sa imaginară, sumbră și încărcată de mistic, Magda Morozan ne oferă instalații și lucrări decorative, Daniela Mihai și Daniela Zbarcea ne introduc în lumea lor abstractă, un adevărat jurnal personal.
Expoziția poate fi vizitată între 15 februarie - 1 martie 2015.
Vernisaj: 16 februarie, ora 18.30, Galeria Odeon (Foaierul Sălii Studio a teatrului)

www.danaartgallery.ro
office@danaartgallery.ro

Publicat în data de: 12 februarie 2015

NEWSLETTER

Nume şi prenume
Adresa e-mail

Adresele găzduite de Microsoft nu vor putea primi newsletter-ul (hotmail.com, msn.com, outlook.com, live.com).

PROGRAM

sâmbătă, 28 martie
Sala Majestic, ora 19:00 (1 h)
Preţ cat. I: 31,80 lei
Număr locuri: 100
La acest spectacol puteți cumpăra bilete numai la casa de bilete
---
duminică, 29 martie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 50' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Nerecomandat copiilor sub 14 ani
Sala Studio, ora 19:30 (1h 30')
Preţ cat. I: 31,80 lei
Număr locuri: 114
Bilete epuizate
Nerecomandat copiilor sub 12 ani
---
marţi, 31 martie
Sala Studio, ora 19:00
Intrarea liberă
Număr locuri: 87

Lansare de carte cu CD Vin persii, mama! Armonii poetice de Nichita Stănescu – Editura Karta-Graphic, Ploiești, 2014, prezintă Mircea Colosenco și Ioan Grosan
expozitie foto
recită Mihai Smarandache, Silvian Vâlcu, Sabrina Iașchevici, Marius Damian
cu participarea lui Adrian Naidin (violoncel)
Eveniment organizat în parteneriat
cu Muzeul Național al Literaturii Române
---
miercuri, 1 aprilie
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (1h 45')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
joi, 2 aprilie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (1h 30')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 76
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Sala Studio, ora 19:30
Intrarea liberă
Număr locuri: 87
Vernisaj Fotografia ucide oamenii - Expoziție de fotografii din spectacolele lui Tadeusz Kantor semnate de artistul fotograf Romano Martinis
prelegere susținută de Justyna Michalik (Polonia)
prezentare de carte Tadeusz Kantor. Scrieri despre teatru - Editura Fundației Camil Petrescu
lansare Revista Scena.ro
film documentar despre Tadeusz Kantor

Eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Polonez
---
vineri, 3 aprilie
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (1h 40')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 95
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
sâmbătă, 4 aprilie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 18:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana si Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 50' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol se pot cumpara bilete online
Nerecomandat copiilor sub 14 ani
---
duminică, 5 aprilie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 18:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana si Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30')
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
luni, 6 aprilie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana și Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana și Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
marţi, 7 aprilie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana, Dacia și Institutul Polonez
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana si Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 15')
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
miercuri, 8 aprilie
Sala Majestic, ora 11:30 (2h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete la casa de bilete
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
joi, 9 aprilie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana și Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana și Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30')
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete numai la casa de bilete

FACEBOOK

TWITTER FEED

FACILITĂŢI

Vă aducem la cunoştinţă că la Teatrul Odeon persoanele cu dizabilităţi pot solicita rampă la ambele săli. Vă rugăm să anunţaţi în prealabil la casa de bilete.

PARTENERI

Parteneri Odeon

Revista Canava

Revista Canava