RO | EN
Frontispiciu Odeon

ANUNȚURI

Andrei Șerban montează pentru prima dată la
Teatrul Odeon
Vă oferim ocazia de a-l întâlni pe regizor alături de actori, într-o serie de repetiţii deschise cu public programate pe
1, 2, 3, 5, 6, 7 iulie, de la ora 19.00, la sala Majestic

Soldatul de ciocolată
(sau Armele și omul)

O comedie plăcută de George Bernard Shaw
traducerea și adaptarea Dana Dima

Cu: Sabrina Iaşchevici/ Nicoleta Lefter, Irina Mazanitis/ Antoaneta Zaharia, Alina Berzunţeanu/ Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol/ Gabriel Pintilei, Marius Damian/ Cezar Antal, Gelu Niţu/ Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer/ Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz Regia – Andrei Şerban
Scenografia – Anka Lupeş
Coloana sonoră: fragmente din Ernani de Verdi

Piesa Armele și omul, a fost scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani și a fost reprezentată pentru prima dată, în anul în 1894, la Londra. Succesul nu a întârziat să apară chiar de la premieră, iar opinia despre Shaw ca fiind unul dintre cei mai inteligenți dramaturgi din Londra a fost unanimă. Patru ani mai târziu va fi publicată în colecția numită Piese plăcute. Deși nu a fost mai deloc jucată în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și mai des montate comedii.

E o piesă care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; un spectacol care te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

Preţul biletelor: 31,80 lei; 15,90 lei

Publicat în data de 17 iunie 2016

LICENŢĂ 2016/ Oana DORUŞ, Bianca ILIE, Raluca DIACONU


Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, danaartgallery şi Galeria Odeon vă invită la vernisajul expoziţiei LICENŢĂ 2016, care va avea loc marţi, 21 iunie 2016, ora 18:30, în Foaierul Sălii Studio, Galeria Odeon, Bucureşti.

Pe simeze vor fi prezente lucrările absolvenţilor Oana DORUŞ, Bianca ILIE, Raluca DIACONU (Departamentul Arte Textile şi Design Textil, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

Oana DORUŞ prezintă publicului lucrarea de licenţă MESAJ PENTRU ACASĂ, prin care își dorește crearea unui spațiu personal realizat cu materiale, mijloace şi procedee de lucru specifice mediului textil. Ilustrând obiecte din sfera familială, ca o metaforă pentru masculin și feminin, autoarea încearcă să stabilească raporturi între cele două categorii și să le înțeleagă zonele de influenţă. Lucrarea face trimitere în principal la universul copilăriei, cel mai important spaţiu al modelării personaliăţii individuale.

Mai multe detalii ...

Publicat în data de 16 iunie 2016

Teatrul Odeon vă aşteaptă cu două noi producţii la Sala Majestic şi Sala Studio, în zilele de 20, 21 şi 22 mai.

KAFKA. 5 VISE

după texte de Franz Kafka, un spectacol de Dragoş Galgoţiu
şi

REFUGIUL

de Jennifer Haley, regia Horia Suru

Kafka. 5 vise

după texte de Franz Kafka
traducerea Gellu Naum şi Mihai Isbăşescu
cu: Ionel Mihăilescu, Radu Amzulescu, Valentin Popescu, Laurențiu Lazăr, Mihai Smarandache, Anca Dumitra, Gabriel Pintilei, Ruxandra Maniu, Sabrina Iașchevici, Silvian Vâlcu, Relu Poalelungi, Anda Saltelechi, Anca Florescu, Simona Dabija

În această nouă producţie în care regizorul Dragoş Galgoţiu semnează şi decorul, scenariul său teatral are la bază fragmente din romanul Procesul şi din patru dintre cele mai cunoscute povestiri ale lui Franz Kafka: Metamorfoza, O dare de seamă pentru o Academie, Verdictul şi Colonia penitenciară. Costumele sunt realizate de Lia Manţoc, iar coregrafia de Răzvan Mazilu

Mai multe detalii...


Refugiul

De Jennifer Haley
Traducerea Ionuț Grama
Regia Horia Suru
Decorul Maria Miu
Costume Diana Sav
Muzica Silent Strike
Visuals Dan Basu
Cu: Mugur Arvunescu, Nicoleta Lefter, Cezar Antal, Sandra Ducuță, Ionuț Grama

Refugiul este un thriller sci-fi despre efectul tehnologiei și al lumii virtuale asupra personalităților, gândurilor și viselor noastre. Un spectacol despre explorarea consecinţelor trăirii online a celor mai întunecate dorinţe personale.
Piesa a fost distinsă în 2012 cu Premiul Susan Smith Blackburn, Premiul Los Angeles Ovation şi Premiul Drama Critics Circle. A avut premiera mondială în 2013 la Kirk Douglas Theatre (Culver City, California), urmată ulterior de montări la Royal Court Theatre (Londra), MCC Theater (New York) în 2014, iar în 2015 la Duke of York’s Theatre (Londra).

Mai multe detalii...


Publicat în data de 13 mai 2016

Spectacolul Meșterul Manole, la Teatrul Odeon

Balada populară românească despre Meșterul Manole a devenit un spectacol feeric de teatru, în interpretarea artiștilor și muzicienilor din Polonia. Spectacolul va avea o reprezentație unică în România, la Teatrul Odeon, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala Studio.

Spectacolul este rodul fascinaţiei pentru legenda Meșterului Manole și a tradițiilor muzicale ale Carpaților a regizorului Darek Błaszczyk și muzicianului Jacek Hałas. Ei au transformat această poveste despre un om sfâșiat de dragoste și dorința de a crea lucruri mărețe într-o piesă de teatru radiofonic, iar apoi, cu ajutorul lui Zbyszek Olkiewicz, într-un spectacol de teatru, sau, mai bine spus, „un ritual scenic, un performance și un concert în același timp”. Baza spectacolului este cântul arhaic, alături de sunetul instrumentelor populare, în interpretarea virtuoșilor muzicii tradiționale din Polonia. Spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună regie și cea mai bună muzică în cadrul Festivalului „Două Teatre” din Sopot și a fost prezentat în cadrul festivalurilor Prix Marulič din Hvar în Croația și Prix Italia 2014.

Mai multe detalii ...

Publicat în data de 25 mai 2016

UN TANGO MAS

10 ani de la premieră şi peste 150 de reprezentaţii

Teatrul Odeon are bucuria să vă anunţe că spectacolul UN TANGO MAS sărbătoreşte în luna mai 10 ani de la premieră.

Cu această ocazie vă aşteptăm duminică, 8 mai, de la ora 19.00, să vedeţi sau să revedeţi unul dintre cele mai longevive spectacole de dans din România, care a avut deja mai mult de 150 de reprezentaţii.

Spectacolul va fi urmat de o Milonga Publica, susţinută în aer liber, în faţa teatrului, de dansatorii Clubului TangotangenT.

Întreaga seară este un omagiu adus Zilei Internaţionale a Dansului (29 aprilie).

Mai multe detalii...


Publicat în data de 28 aprilie 2016

EUROPAfest 2016 - Gala de deschidere

Eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei RegalePe 12 mai, de la ora 20.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, publicul larg este invitat la Gala de deschidere a EUROPAfest 2016, festival de tradiție în peisajul muzical. Concertul dă startul la 10 zile de neuitat cu muzicieni din lumea întreagă, concerte inedite, recitaluri excepționale, interpretări de virtuozitate, jam sessions, workshop-uri si master-classes. Peste 300 de artiști din 45 de țări vor evolua pe scenele Capitalei și în Sibiu, atât în săli de concert, cât și în spații neconvenționale.

Mai multe detalii ...


În cadrul celui mai nou proiect muzical pe care l-a iniţiat şi lansat - 3D PRO’ECT- cunoscutul artist Emy Drăgoi va prezenta pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, vineri, 13 mai 2016, de la ora 19.00, un gen muzical cu o istorie şi un parfum aparte:

CARAVANA JAZZ MANOUCHE - OMAGIU DJANGO REINHARDT & STEPHANE GRAPPELLI

Aduse din Franţa – ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, primind titlul de „Artistul anului”, în care i-a descoperit pe iluştrii promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt şi Stephane Grapelli, dar şi un gen muzical care îl inspiră în propriile apariţii interpretative şi creaţii componistice - acorduri muzicale inedite vor fi înfăţişate publicului într-o formulă vocal-instrumentală ea însăşi specială.

Mai multe detalii ...


Publicat în data de 26 aprilie 2016

LA VIDA LOCA

muzica Americii de Sud într-o interpretare extraordinară
cu Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles în România
Teatrul Odeon - Sala Majestic 17 aprilie 2016, ora 19.00

Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, însoțit de această dată de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul LA VIDA LOCA, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Proiectul susținut de Radio România Muzical și Institutul Cervantes din București, reprezintă, după cum mărturisește Matei Ioachimescu, o premieră absolută în spațiul muzical românesc.


Mai multe detalii ...

Publicat în data de 01 aprilie 2016

Teatrul Odeon și Institutul Cervantes prezintă
joi, 31 martie, de la ora 19.30, la Sala Studio
în cadrul proiectului european

FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE

spectacolul lectură

PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI

de Guillem CLUA
traducerea Florin GALIŞ și Iunia MIRCESCU
regia Bobi PRICOP
Cu: Dan AȘTILEAN, Mihai SMARANDACHE, Ioana Anastasia ANTON, Cezar ANTAL
Spectacolul lectură are loc în prezența autorului și este urmat de discuții cu publicul.

INTRAREA LIBERĂ

Pe 30 și 31 martie, Guillem Clua va susține două workshop-uri de scriere dramatică (la Institutul Cervantes) cu elevi de liceu și (la UNATC) cu studenți de la masterul de scriere dramatică.


Mai multe detalii ...


Publicat în data de 23 martie 2016

Din cauza îmbolnăvirii unui actor,
spectacolul Un tramvai numit dorință, programat sâmbătă, 26 martie 2016, se va înlocui cu Un Tango Mas, iar spectacolul Trei generații, programat duminică, 27 martie, 2016, ora 19.00, se va înlocui cu spectacolul Titanic Vals.

Biletele achiziționate rămân valabile.

Cine dorește să-și recupereze contravaloarea biletului, o poate face la casa de bilete. Cei care au achiziţionat biletele online, pot scrie pentru recuperarea banilor la adresa
bileteonline@teatrul-odeon.ro
Vă mulţumim pentru înţelegere!

Publicat în data de 23 martie 2016

NEWSLETTER

Nume şi prenume
Adresa e-mail

Adresele găzduite de Microsoft nu vor putea primi newsletter-ul (hotmail.com, msn.com, outlook.com, live.com).

PROGRAM

duminică, 26 iunie
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Construcție păpuși Aurelia Olteanu
Regia Monica Ciută
Scenariul Emanuel Ciocu
Scenografia Sânziana Tarța
Consultant de specialitate Cristina Sârbu
Cu Filip Ristovski, Monica Ciută, Alexandra Badea, Irina Sârbu, Valeria Cristia și Raluca Ouatu (pian)
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online

Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat în parteneriat cu Asociaţia Clasic e fantastic, cu sprijinul Savana și Dacia
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
---
vineri, 1 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
sâmbătă, 2 iulie
Vânzare online
Sala Studio, ora 17:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana si Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
duminică, 3 iulie
Vânzare online
Sala Studio, ora 18:00
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
Spectacol muzical adresat copiilor intre 4 si 10 ani, realizat cu sprijinul Savana si Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
Ultimele spectacole ale stagiunii
---
marţi, 5 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
miercuri, 6 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
joi, 7 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
Repetiţie deschisă cu public

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
vineri, 8 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
sâmbătă, 9 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (1h 30')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Nerecomandat copiilor sub 12 ani
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (2h 10')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 114
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
duminică, 10 iulie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (1 h 10')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
Productie a Teatrului Act preluata de Teatrul Odeon.
Spectacol nerecomandat copiilor sub 12 ani.
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (2h 10')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 114
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online

FACEBOOK

TWITTER FEED

FACILITĂŢI

Vă aducem la cunoştinţă că la Teatrul Odeon persoanele cu dizabilităţi pot solicita rampă la ambele săli. Vă rugăm să anunţaţi în prealabil la casa de bilete.

PARTENERI

Parteneri Odeon

Revista Canava

Revista Canava