RO | EN
Frontispiciu Odeon

ANUNȚURI

DESCHIDEM STAGIUNEA!

Teatrul Odeon are bucuria să anunţe deschiderea stagiunii 2015-2016 pe 12 septembrie.
O stagiune aniversară deoarece anul viitor Odeonul împlineşte 70 de ani de existenţă!

Începutul este marcat de două proiecte dragi şi de tradiţie ale teatrului:

Proiectul Clasic e fantastic intră în atenţia Festivalului Internaţional “George Enescu”, în cadrul căruia vom prezenta spectacolul “Copilăria lui Enescu” pe 12, 13 şi 19 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Studio.
Realizat în parteneriat cu Asociaţia “Clasic e fantastic”, proiectul de educaţie muzicală adresat copiilor între 4 şi 10 ani, cuprinde şapte spectacole dedicate marilor muzicieni: Mozart, Bach, Beethoven, Wagner, Chopin, Vivaldi şi Enescu.

Un alt proiect de educaţie muzicală este seria de conferinţe susţinute de dirijorul Tiberiu Soare – Vorbe despre Muzică şi Muzicieni, realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei. Prima conferinţă din această stagiune - Richard Wagner şi Fascinaţia Operei de artă totale - va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Vă aşteptăm la două spectacole în regia lui Dinu Cernescu – Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams şi Trei generaţii de Lucia Demetrius, la spectacolul Gaițele realizat de Alexandru Dabija şi Viză de Clown de Saviana Stănescu – spectacol ce face parte şi din selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru.
Biletele vor fi puse în vânzare online începând de joi, 3 septembrie, iar la casa de bilete începând de sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.30.

Prima premieră a stagiunii pe care o pregătim este AFACERI DE FAMILIE de Rosa Liksom, regia Radu Afrim, decorul Tudor Prodan, costumele Cosmin Florea, cu: Antoaneta Zaharia, Virginia Rogin, Nicoleta Lefter, Ruxandra Maniu, Rodica Mandache, Marius Damian, Cezar Antal, Mihai Smarandache, Pavel Bartoş, Vlad Bîrzanu, Dan Iosif, Nicu Coman.
Primele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii octombrie.
Vă aşteptăm cu drag la spectacolele noastre!

Publicat în data de 02 septembrie 2015

Suntem în vacanţă.

Vă dorim o vară frumoasă şi vă aşteptăm cu noutăţi la toamnă.

Casa de bilete se redeschide pe 5 septembrie.


foto din "Afaceri de familie" de Rosa Liksom, regia Radu Afrim - prima premieră a stagiunii viitoare


Publicat în data de 13 iulie 2015


Participare internaţionalã la Festivalul "Marile serate muzicale ale Bucureştiului"


În perioada 9-12 iulie 2015, la Teatrul Odeon va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional "Marile serate muzicale ale Bucureștiului". Evenimentul se adreseazã iubitorilor de muzicã clasicã și reunește nume sonore de de pe întreg mapamondul, din 7 țãri: Bruno Canino și Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu și Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel și Nicolas Bourdoncle (Franța), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Văcărescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licareț, Ana-Maria Marian și Marian Movileanu (România).

Festivalul organizat de Fundatia Euterpe în parteneriat cu Teatrul Odeon, este condus de renumitul violoncelist român Anton Niculescu, solist concertist ce și-a petrecut o bunã parte a carierei la Scala din Milano. Evenimentul ce beneficiazã de sprijnul Primãriei Municipiului București cuprinde 4 concerte camerale, prezentate de regizorul Cristian Mihăilescu, ce se vor desfãșura zilnic, de la ora 19:30, în sala mare a Teatrului Odeon.

Mai multe detalii ...
Publicat în data de 29 iunie 2015

DanaArtGallery și Teatrul Odeon vă invită să vizitați
ultima expoziție a acestei stagiuni

ARTE TEXTILE AMBIENTALE – DISERTAŢIE 2015

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI vă dă întâlnire la vernisajul expoziţiei ARTE TEXTILE AMBIENTALE – DISERTAŢIE 2015, care va avea loc marţi 23 iunie 2015, ora 18:30, la Galeria Odeon (Foaierul Sălii Studio).
Pe simeze vor fi prezente lucrările studenţilor Cristian Mengheşi și Andreea Stăncălie (anul II Master, Departamentul Arte Textile şi Design Textil, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

Mai multe detalii...

Publicat în data de 19 iunie 2015

Eu. O casă de păpuși. O poveste feminină

din 19 iunie la Teatrul ODEON

Teatrul ODEON și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului Surorile Heddei curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship. Eu. O casă de păpuși, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra clasicei piese O casă de păpuși de Henrik Ibsen.

O femeie singură în scenă își amintește. Lumea senzațiilor trăite de ea se naște din proiecții video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinantă. O soprană cântă ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui bărbat apare din când în când, ca o amintire. Spectacolul extrem de personal în care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixează emoționant Ibsen, film noir și muzică live este inspirat de personajul Nora din piesa O casă de păpuși de Henrik Ibsen și are o atmosferă hipnotică, agresivă, dar și poetică.

Mai multe detalii...

Publicat în data de 09 iunie 2015

Teatrul Odeon are plăcerea să vă invite luni, 15 iunie, ora 19.00, Sala Studio, la un spectacol-lectură prilejuit de comemorarea poetului Mihai Eminescu.

Acești netrebnici care ne conduc –
interviu cu Mihai Eminescu


de Miron Manega

Regia: Andrei și Andreea Grosu
Cu: Dan Bădărău și Silvian Vâlcu

Lectura va fi urmată de discuții cu publicul, în prezența autorului și a realizatorilor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sensul acestui „interviu” este acela de a releva halucinanta actualitate a gândirii lui Eminescu și vastitatea preocupărilor sale. Pentru că Mihai Eminescu nu a fost doar poet și gânditor, ci și un mare jurnalist și, în această calitate, primul analist economic și politic din istoria României. A fost, de asemenea, primul sociolog, în sensul deplin al cuvântului și autorul unei teorii despre stat: Statul Organic. „Diagnosticele”, avertismentele, analizele și soluțiile sale, bazate pe o profundă cunoaștere a realităților românești, a istoriei și a contextului european sunt valabile și astăzi. Citindu-i textele publicistice, ai senzația că sunt scrise aici și acum.

Mai multe detalii...

Publicat în data de 11 iunie 2015

Aveţi ocazia de a vedea la Teatrul Odeon un al doilea spectacol japonez ce va fi prezentat in cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Matsumuto Performing Arts Centre din Tokio (Japonia)

prezintă miercuri, 17 iunie, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon:

SCAPIN

Bazat pe scrierea originală a lui Molière
Concept artistic, scenografie şi regie: Kazuyoshi Kushida
Lumini: Shigeo Saito
Sunet: Kunihiko Ichiki
Costume: Kaoru Nakano
Asistent de regie: Mitsuaki Adachi
Regizor tehnic: Yoshitaka Shiraishi
Distribuţie: Kazuyoshi Kushida, Sousuke Takaoka, Erika Mabuchi, Midori Laurence Ota, Shinichiro Uchida, Keisuke Sakamoto, Jun Kondo, Takashi Hosokawa, Taku Sato, Naoko Shimoji şi alţii

Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12, 72 lei

Durata spectacolului: 2h


Mai multe detalii ...
Publicat în data de 08 iunie 2015

DAN ISĂILĂ - Expoziție de pictură

DanaArtGallery și Galeria Odeon vă invită să vizitați expoziția de pictură a artistului Dan Isăilă în perioada 1 - 21 iunie 2015 Vernisaj: 8 iunie 2015, ora 18:30

Născut în 1980, absolvent al secției Artă Sacră a Facultății de Teologie din București, alternează arta religioasă cu cea laică, pictura bisericească cu cea de atelier. După mai multe expoziții în Pitești între 2009 și 2013, a expus în București icoane la Librăria Predania, în 2013, și pictură la Galeria Domenica, în 2014, în același an având o expoziție de pictură în Porto.


Mai multe detalii ...
Publicat în data de 05 iunie 2015

Compania de teatru RINKOGUN din Japonia prezintă vineri, 12 iunie 2015, la Teatrul Odeon, Sala Majestic, de la ora 19.00, spectacolul

Podul

Scenariul și regia: Yoji Sakate
Scenografia: John Manjiro
Costumele: Noriko Ono
Lighting designer: Isao Takebayashi
Sound designer: John Manjiro, Tokoha Utsumi
Cu: Aya Enjoji, Mari Nakayama, Tenshi Kamogawa, Kenjiro Kawanaka, Tsunekazu Inokuma, Lee Ju-Won, Eito Azumaya, Hideyuki Sugiyama, Naofumi Takeyama, Yoko Matsuoka, Maiko Hio, Yuka Tanaka, Syoko Munakata, Tomoshige Uhara

Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română şi face parte din selecţia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Durata: 2h 10 min
Preţul biletelor: 21,20 lei

Mai multe detalii ...
Publicat în data de 29 mai 2015

NEWSLETTER

Nume şi prenume
Adresa e-mail

Adresele găzduite de Microsoft nu vor putea primi newsletter-ul (hotmail.com, msn.com, outlook.com, live.com).

PROGRAM

sâmbătă, 12 septembrie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, cu sprijinul Dacia
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
În cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu
Vânzare online
Sala Studio, ora 17:30
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, cu sprijinul Dacia
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
---
duminică, 13 septembrie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, cu sprijinul Dacia
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
În cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 50' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Spectacol nerecomandat copiilor
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (1h 45')
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Spectacolul beneficiază de traducere în limba engleză, la cerere
---
vineri, 18 septembrie
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30')
Preţ cat. I: 26,50 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 19:30 (2h)
Preţ cat. I: 31,80 lei
Număr locuri: 87
Dirijor Tiberiu Soare
Conferinţă interactivă prezentată în cadrul proiectului Vorbe despre Muzică şi Muzicieni, realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei
---
sâmbătă, 19 septembrie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, cu sprijinul Dacia
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
În cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu
Vânzare online
Sala Studio, ora 17:30 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Proiect de educație prin și pentru muzică în parteneriat cu Asociația Clasic e fantastic, adresat copiilor între 4 și 10 ani, cu sprijinul Dacia
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 50' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei

La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Spectacol nerecomandat copiilor
---
duminică, 20 septembrie
Vânzare online
Sala Studio, ora 11:00 (1h)
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana și Dacia
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Studio, ora 17:30
Preţ cat. I: 21,20 lei ; cat. II: 12,72 lei
Număr locuri: 87
Spectacol muzical adresat copiilor între 4 și 10 ani, realizat cu sprijinul Savana, Dacia și Institutul Polonez
La acest spectacol se pot cumpăra bilete online
Vânzare online
Sala Majestic, ora 19:00 (2h 30' (cu pauză))
Preţ cat. I: 31,80 lei ; cat. II: 15,90 lei
Număr locuri: 299
La acest spectacol puteți cumpăra bilete online

FACEBOOK

TWITTER FEED

FACILITĂŢI

Vă aducem la cunoştinţă că la Teatrul Odeon persoanele cu dizabilităţi pot solicita rampă la ambele săli. Vă rugăm să anunţaţi în prealabil la casa de bilete.

PARTENERI

Parteneri Odeon

Revista Canava

Revista Canava