Pe 23 septembrie 2010 s-a redeschis, după 62 de ani, Sala Studio a Teatrului Odeon cu premiera Blifat de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail. În iulie 2006 a fost lansat concursul de proiecte de arhitectură pentru reamenajarea sălii. Concursul, organizat de Teatrul Odeon împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, a fost câştigat de arhitecţii Răzvan şi Ioana Luscov. Lucrările de reconstrucţie au fost începute în 2008. Întreaga investiţie s-a făcut cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al PMB.
Odeon Studio a fost concepută de către Răzvan Luscov, conf. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, ca o lume underground, în oglindă, inversată faţă de lumea de la suprafaţă.La suprafaţă – o Românie în care, din păcate, bunul gust se măsoară în cât mai mult granit, inox şi plante artificiale. Aici, în lumea inversată, de unde şi simbolul sălii – un actor dansator cu capul în jos – prin răsturnare, valoarea este dată de simplitatea şi autenticitatea materialelor care nu îşi ţipă preţul: beton aparent, oţel ruginit, materiale autentice şi spaţii primare, care încearcă să se opună opulenţei şi fiţelor de prost gust ale multora dintre construcţiile de astăzi (Răzvan Luscov).
Odeon Studio are în dotare un spaţiu teatral flexibil şi multifuncţional format din platforme care permit multiple posibilităţi de organizare a spaţiului de joc şi de amplasare a publicului.
Odeon Studio – teatru şi artă contemporană este gândit atât ca sală de spectacole, cât şi ca spaţiu deschis mai multor domenii artistice: fotografie, instalaţii, film, muzică etc.