RO | EN
Frontispiciu Odeon

Aventurile lui Habarnam

după Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija

Distribuția

Habarnam
 
Bombănel
 
Acuarelă
 
Posibil / Probabil
 
Piuliță
 
Gogoașă / Limonadă
 
Ochi-albaștrii
 
Fulg-de-nea
 
Strop de miere
 
Fir de pai
 
Bondocica
Dana Voicu
 


Muzica originală
Ada Milea
 
Traducerea
Nina Gafița
 
Dramatizarea
Mihaela Michailov
 


Un spectacol inocent şi ludic în care oameni mari se transformă în prichindei şi prichinduţe. Aventurile lui Habarnam are la bază o carte clasică a copilăriei, care a fascinat generaţii întregi de copii. Debordând de culoare şi imaginaţie, spectacolul de la Odeon are ingredientele necesare pentru a-i fermeca preţ de două ore, atât pe cei mici cât şi pe cei mari.

Turnee şi festivaluri

Festivalul de Teatru, Caracal, 17 mai 2013
Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineret de la Iași, 7 octombrie 2010
Turneu la Craiova, 2 iunie 2007
Festivalul Național de Teatru, București, 5 noiembrie 2006
Festivalul Povești pentru copii și oameni mari de la Alba Iulia, 7 octombrie 2006

Extrase de presă

A fost hitul copilăriei multora dintre noi. Pălăria albastră și hainele colorate, antitalentul său... multilateral dezvoltat, incapacitatea sa naturală de a face ceva sunt doar premisele aventurii. Din cărțile citite cândva, Habarnam a ajuns direct la Odeon, pe scenă, în pielea lui Pavel Bartoș, într-un decor cauciucat și vesel, semnat Constantin Ciubotariu.
Elena Vlădăreanu - Averea
O lume care funcționează oarecum după legile desenului animat, în care accidentele nu produc vătămări grave, iar distorsiunile spațio-temporale sunt acceptate cu ușurință de eroi și de privitori.
Dana Duma - Economistul
Atât de minunat încât imaginea sa devine, câteodată, emblema unui tărâm misterios, pe care încerci (zadarnic...) să-l regăsești, mai târziu, ori de câte ori intri iarăși într-o sală de spectacol.
Alice Georgescu - Ziarul Financiar
Urmărind spectacolul parcă asiști la un film în care cad pete din soare, princhindeii caută refugiu într-un balon mare cât scena, ce se ridică la cer, pătrunzi în orașul Florilor sau în cel al Castraveților, ori al Cepei, totul cu migală imaginat în spirit fantastic, dar realist animat. Aventurile lui Habarnam rămâne un spectacol original, un „film” încântător al regizorului Alexandru Dabija, despre care avem convingerea ca nu îi va deziluziona nici pe micii spectatori, nici pe cei maturi.
Ileana Lucaciu - Timpul liber
Data premierei: 11 decembrie 2005
Durata spectacolului: 2h
Extrase de presă

GALERIE FOTO