RO | EN
Frontispiciu Odeon

Pescarul și sufletul său

după Oscar Wilde, regiaCarmen Lidia Vidu

Distribuția

Sufletul
 
Povestitorul
 
Vrăjitoarea
 
Sirena
Eugenia Păsat
 
Dansatoarea din buric
Amelia Stuparu
 


Adaptarea și regia
Carmen Lidia Vidu
 
Traducerea
Andrei Bantaș
 
Scenografia
Constantin Ciubotaru
 
Video
Alma Cazacu
 
Muzica
Ovidiu Chihaia
 

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.
A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.
Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.


Turnee și festivaluri

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iaşi, 6 octombrie 2014
Data premierei: 23 martie 2014
Durata spectacolului: 45'

GALERIE FOTO