Teatrul Odeon prezintă joi, 6 iunie, ora 19.00, la Sala Majestic, spectacolul

Căpcăuni

Text și dramaturgie Yann Verburgh
Un spectacol de Eugen Jebeleanu

Cu: Yann Verburgh, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ugo Léonard, Claire Puygrenier

Scenografia Velica Panduru
Creație sonoră Rémi Billardon
Creație lumini Sébastien Lemarchand

Producție Compagnie des Ogres (Franța)

Căpcăuni propune un voiaj în inima homofobiei. Din Franța în Rusia și din Uganda până în Iran – trecând prin Bulgaria, Africa de Sud, Camerun, Grecia, Brazilia, România, Coreea de Sud și Olanda – acest text se referă la un tip de discriminare care exclude socialmente, care omoară direct sau indirect, care există sub toate formele și ale cărei forme provoacă durere și suferință.

Piesa este rezultatul unei documentări aprofundate, scriitura dramaturgului francez Yann Verburgh fiind apreciată de Centrul Național al Teatrului, Asociația Beaumarchais SACD, Comedia Franceză, etc. Căpcăuni a fost publicată de Éditions Quartett, cu o prefață semnată de Alexandra Badea. 
Spectacolul s-a jucat în 30 de orașe din Franța si a fost laureat al Federației Teatrului Popular.
28 de scene, 14 destinații, mai multe temporalități și 30 de personaje pentru un grup de 5 actori, fac să se audă puncte de vedere diferite și subiective (cele ale victimelor, cele ale agresorilor, cele ale familiilor, cele ale martorilor) care se reunesc într-un spațiu comun, generând o adresare corală.
Această propunere dramatică ridică întrebări despre injustiția și inegalitatea legată de orientarea sexuală și, într-un mod mai larg, asupra libertății de a iubi și de a fi iubit.
Spectacolul Căpcăuni (Ogres) marchează debutul companiei cu același nume creată de Yann Verburgh și Eugen Jebeleanu.

Acest turneu se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul Sezonului ROMÂNIA-FRANȚA 2019.

 

doimih

X