Joia aceasta, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, Teatrul Odeon și Asociația Clasic e Fantastic vă oferă online, gratuit, începând cu ora 11:00, un spectacol a cărui poveste se desfășoară chiar în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor, Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci.

Spectacolul, disponibil timp de 48 de ore, va fi transmis prin LiVE streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociației Clasic e Fantastic și a partenerului media Radio România Muzical, dar și pe canalul propriu de YouTube.

Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nucieste un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani și face parte din seria copilăriilor și cel al poveștilor din proiectul Clasic e Fantastic.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în  1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de…fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră și ascultaseră „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” sau „Spărgătorul de nuci”.

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un  rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea și muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu sigutanță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun.

Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de… tineri.” - Oana Medrea

Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci

Regia: Monica Ciută
Scenariul:  Cristina Sârbu și Ana Sârbu
Decor și costume:  Valeria Cristia și Sânziana Tarța
Concepție păpuși: Aurelia Bădulescu
Cu: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

Durata: 1 oră

Asociația Clasic e Fantastic oferă tuturor prietenilor proiectului un cadou special, cel de al doilea volum din colecția „Copilăriile marilor muzicieni”, „Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”. Volumul, disponibil în format electronic în biblioteca virtuală de pe www.clasicefantastic.ro, este liber la descărcare și la dispoziția tuturor celor interesați aici. Scenariul este semnat de Cristina Sârbu și Ana Sârbu, iar cartea este sensibil ilustrată de Ana-Maria Lemnaru.
Bonus: varianta în limba engleză, în traducerea lui Samuel W.F. Onn.
Mulțumim WIPRO și Schoenherr!

vizitați https://www.clasicefantastic.ro/

doimih

X