Din 23 iulie am deschis, cu speranța și din dorința de a fi în continuare alături de publicul nostru în aceste timpuri delicate prin care trece întreaga omenire, Stagiunea Estivală din Parcul Regele Mihai I al României (Parcul Herăstrău).

Marți, 18 august, ora 18:30, vom juca Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart

Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din mai multe spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani. 

Scenariul: Emanuel Ciocu
Regia: Monica Ciută
Decorul și costumele: Valeria Cristia și Sânziana Tarța
Concepția păpușilor: Aurelia Bădulescu
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu

Cu: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

 „Copilăria lui Mozart este prima producţie din serie. În numai o oră şi un pic, echipa formată din tineri actori şi profesori, a reuşit să concentreze universul mare al micului Mozart. Bătrânul şoarece Sol deschide partitura întâmplărilor prin care micul muzician ajunge să cânte în cele mai îndepărtate colţuri ale Europei, iar stră-stră-strănepoţii săi, Sică şi Rică, chiriaşi în orga lui Mozart, prilejuiesc, prin întrebările lor naive, tot felul de amănunte interesante despre călătoriile „muzicale” ale compozitorului precoce. Ghiduşiile şoriceilor care descoperă fascinaţi bizareriile „cutiilor” care cântă, apariţia pisicii Lola care face cu nevinovăţie pisicească tot felul de comentarii hazlii, intervenţiile micului Mozart-păpuşă, sunt alternate cu scurte inserţii de teorie muzicală prin care copiii sunt iniţiaţi în tainele cântului la pian şi la vioară şi murmură melodioare celebre pe care Mozart le-a compus când era de vârsta lor, într-un spectacol dinamic, lejer, interactiv, care îi bucură atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.”

Oana Medrea  - Yorick

“Poate că ai auzit de acest proiect, poate că ai fost deja la unul dintre spectacolele adresate copiilor, spectacole în care muzica se îmbină cu povestea şi teatrul, în aşa fel încât cei mici să se simtă mai apropiaţi de marii compozitori, de instrumente, de tot ceea ce înseamnă muzica de calitate.”

Lumea mare blog  

Durata: 1 h
Preț bilete: 25 lei (adulți), 15 lei (copii)

PROGRAMUL INTEGRAL al Teatrului ODEON @Herăstrău poate fi accesat pe site, www.teatrul-odeon.ro, în secțiunea „Program”.

Biletele vor putea fi achiziționate online, fără comision, direct de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro sau de la Casa de Bilete, care va funcționa în două locații (Teatrul Odeon și Teatrul de Vară din Herăstrău), după următorul program:

            - de luni până duminică, între orele 11:30 – 19:00 cu pauză între 14:30 - 15:00 la sediul teatrului din Calea Victoriei nr. 40-42
            - în ziua spectacolului, programul Casei de Bilete va fi între orele 11:30 - 14:30, la sediul din Calea Victoriei și între orele 17:00 - 21:00, la Teatrul de Vară din Herăstrău (intrarea Arcul de Triumf).

telefon Casa de Bilete: 0738 823 583

Spectacolele programate în Stagiunea estivală a Teatrului Odeon @Herăstrău implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020, astfel că publicul spectator trebuie să respecte în locație următoarele reguli:

  • Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;
  • Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare;
  • Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
  • Termometrizarea spectatorilor se va face de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Nu se va permite accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;
  • Spectatorii sunt rugați să respecte distanța de minimum 1,5 m, conform marcajelor, la accesul în spațiu, la toalete și la ieșirea din Teatrul de Vară;
  • Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, spectatorii sunt rugați să ajungă mai devreme, accesul fiind permis cu o oră înainte de începerea spectacolului.
  • Spectatorii sunt rugați să respecte cu strictețe rândul și locul indicate pe bilet, pentru a păstra distanța prestabilită de 2 m.

Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: spectator, artist, furnizor de servicii sau lucrător.

Teatrul de Vară din Herăstrău, fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:

  • dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se anulează, caz în care contravaloarea biletelor se returnează. Contravaloarea biletelor achiziționate online va fi returnată automat, în termen de 5 zile lucrătoare, în contul din care s-a făcut plata. Spectatorii care și-au procurat biletele de la Casa de Bilete, sunt așteptați la casă pentru returnarea contravalorii.
  • dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

Teatrul Odeon este alături de voi în aceste zile delicate, în care vă îndemnăm să aveți grijă unii de ceilalți

doimih