Pentru prima oară la Bucureşti,
Teatrul „U Mosta” din Perm (Rusia)
prezintă la Teatrul Odeon spectacolul

Infirmul din Inishmaan

de Martin McDonagh

sâmbătă, 28 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Sala Majestic

Regizor și scenograf: Serghei Fedotov
Cu: Alevtina Borovskaya, Irina Molyanova, Iliya Baboshin, Vasiliy Skidanov, Sergei Melnikov, Anastasia Muratova, Vladimir Ilyin, Semen Mineralov, Galina Grinberg

Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română.

Infirmul din Inishmaan este o comedie neagră de Martin McDonagh, care leagă povestea de filmarea reală a documentarului Omul din Aran.
O comunitate mică din Insulele Aran din Inishmaan, de pe coasta de vest a Irlandei, află cu încântare că o echipă de filmare de la Hollywood soseşte în vecinătate, la Inishmore, pentru a face un documentar despre viața pe insule. "Infirmul" Billy Claven, dornic să scape de bârfa, sărăcia și plictiseala din Inishmaan, concurează pentru un rol în film, și spre surprinderea tuturor, orfanul și proscrisul are o șansă ... sau cel puţin aşa se crede.
Pornind de la piesa lui McDonagh, Teatrul „U Mosta” a reușit să creeze un spectacol straniu, amuzant și emoționant, care în 2010 a câștigat prestigiosul Premiu național de teatru „Masca de Aur”.
De la premieră, spectacolul a fost prezentat în 27 de festivaluri naţionale şi internaţionale și a câștigat 10 Grand–prix-uri.

Teatrul „U Mosta” este unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, singurul teatru mistic din lume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, cu participări la festivaluri din India, Egipt, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Belarus.
Este un teatru de autor, care păstrează și continuă cele mai bune tradiții ale teatrului psihologic rusesc și combină ideile teatrului de repertoriu cu teatrul laborator. Fondatorul și directorul artistic, Sergei Fedotov, este artistic onorific al Rusiei, câștigătorul premiului național al Cehiei, al premiului național de teatru „Masca de Aur” și al premiului guvernului Federației Ruse. Metoda artistică a lui Serghei Fedotov urmărește să dezvolte tradițiile teatrului rusesc, îmbogățit prin descoperirile lui Mikhail Chekhov și școala lui Jerzy Grotowski.

Durata spectacolului: 2h și 40 minute cu pauză
Prețul biletelor: 31,80 lei și 15,90 lei.

doimih