Teatrul Odeon are bucuria de a anunța prima premieră a anului 2021

Cui i-e frică de Virginia Woolf?

De Edward Albee

Regia Alexandru Mâzgăreanu
Decorul Andrada Chiriac
Costumele Alexandra Mâzgăreanu
Muzica Alexandru Suciu
Light design Cristian Niculescu
Traducerea Ionuț Grama

Cu: Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu, Silvian Vâlcu

Prima reprezentație este  programată duminică, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Majestic

Preț bilete: 40 lei și 20 lei

După 10 ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regierevine la Teatrul Odeon unde montează cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee. Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent.

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut - prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Cui i-e frică de Virginia Woolf? sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) - denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Piesa Cui i-e frică de Virginia Woolf? scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics' Circle pentru cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

Spectacolul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară  (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea  sălii va fi redusă la 30% din locuri.

doimih

X