Teatrul Odeon găzduiește de Ziua Națională Constantin Brâncuși spectacolul

Sărutul

producție a Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu .

Marți, 19 februarie, de la ora 19.00, la sala Majestic, vă invităm la un eveniment închinat sculptorului de geniu din Hobița Gorjului, o montare despre acel Brâncuși al esențelor, al elementelor-simbol ce se înfățișează spectatorilor prin gesturi, mișcare, imagini.

Regia și scenografia Horațiu Mihaiu
Coregrafia Mălina Andrei
Costume Wilhemina Bekeși Kuron
Video Cezar Enache

Distribuția: Ion Alexandrescu, Marian Negrescu, Dan Calotă, Monica Sfetcu, Adelina Puzdrea, Mădălina Ciobănuc, Rodica Gugu Negrescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Cosmin Brehuță, Bogdan Constantin, Eugen Titu, Luminița Șorop, Oana Marinescu, Iulian Marinescu

Sărutul, în viziunea regizorului Horațiu Mihaiu, urmărește să decodifice izvoarele inspirației lui Brâncuși, fără a încerca să ofere un răspuns cert. În acest sens, parcurgând momente esențiale din biografia sa, sunt mai multe elemente care ar fi putut constitui surse de inspirație pentru opera sa de geniu. „Sărutul” brâncușian, venit  ca o reacție la „Sărutul” lui Rodin, întrupează și momentul ruperii artistului de academismul francez și al nașterii sculpturii moderne, pe care Brâncuși o va impune în lume. Un eseu vizual teatral care prin imagini, expresivitate corporală, sunet și culoare, încearcă să redea publicului emoția gestuală a sărutului. 

Spectacol realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Liga Culturală „Fii Gorjului” și Asociația „Acasă la Brâncuși.”

Preț bilete: 25 lei

doimih

X