DRAMATURG | ACTOR

În 2004 Gabriel Pintilei a scris piesa Elevator montată în următoarele teatre:
2005 Teatrul Foarte Mic București, în cadrul proiectului dramAcum, regia Adriana Zaharia
2006 Teatrul Luni de la Green Hours, București, regia Gabriel Pintilei
2007 Leti Theatre, Praga, Cehia, regia Jiri Trnka
2009 Teatro Taborda, Lisabona, Portugalia, regia Carlos J. Pessoa
2010 New Diorama Theatre, Londra, Anglia, regia Rachel Parish
2010 Spectacol-lectură organizat de ICR New-York ca parte a proiectului "Citind pe frunzele de ceai", expoziția de carte ICRNY/Cărturești, New York, regia Grant Neale.
2010 Buenos Aires, Argentina, regia Antonella Costa Degoy

Piesa Elevator a fost de asemenea jucată în fragmente în cadrul examenelor de semestru ale UNATC București, dar și în cadrul Universităţilor de Teatru și Film din Praga, Lisabona, Londra, Helsinki, New York sau Chicago.

Piesa a fost publicată până acum în culegere de teatru în România, editura Dacia - Cluj Napoca, volumul "DRAMACUM 2", în cadrul Bibliotecii Teatrul Imposibil, volum apărut cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor. Momentan, piesa este în discuţie avansată pentru publicare la editura germană Momento-Buehnenverlag.

Premii și participări la festivaluri

2004 Piesa Elevator - Premiul dramAcum 2 la concursul naţional de dramaturgie.

În 2006 piesa Blifat a fost câștigătoarea concursului dramAcum 3, premiul a constat într-un spectacol-lectură la Teatrul Foarte Mic din București, în regia autorului.

2007 Piesa Elevator - Premiul pentru cea mai bună piesă românească nouă la Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara, (pentru spectacolul ELEVATOR prezentat de Leti Theatre din Praga, regia Jiri Trnka)

În 2007 actriţa Ana Macovei a câștigat Gala Tânărului Actor de la Mangalia cu monologul Lucruri mici, scris și regizat de Gabriel Pintilei.

2008 scenariul scurtmetrajului O nuanţă rară, regia Ivo Baru a făcut parte din filmul-colaj realizat din 7 scurt-metraje, intitulat "Un bărbat urmărește o femeie", cu premiera naţională la Festivalul "Anonimul" de la Sfântu Gheorghe, din același an.

2009 Gabriel Pintilei a fost unul dintre câștigătorii concursului de nuvelă scurtă "A sea of Words", cu nuvela "Briceagul" (în limba engleză “The Clasp-Knife”), organizat de IEMED (Institut Europeu de la Mediterrania) Barcelona, cu sprijinul Ana Lindh Foundation.

2009 Filmul Elevator a fost selectat în festivalul EPFF5 (Fifth European Psychoanalytic Film Festival - Londra)

2010 Filmul Elevator a fost invitat la prima ediţie a festivalului de film românesc "Censorship and R(Evolution)", organizat de Universitatea Stanford, California, SUA

2010 piesa Blifat, câștigatoare a programului Tineri regizori - texte contemporane, a fost montată la Teatrul Odeon, regia Alexandru Mihail

Despre premiile filmului Elevator și alte participări la festivaluri: elevator.ro

Data nașterii:  30 iunie 1978


doimih

X
Skip to content