de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu

Distribuția

Martha - Carmen Tănase
George - Adrian Titieni
Honey - Ioana Mărcoiu
Nick - Silvian Vâlcu

Regia  Alexandru Mâzgăreanu
Decorul  Andrada Chiriac
Costumele  Alexandra Mâzgăreanu
Muzica  Alexandru Suciu
Light design  Cristian Niculescu
Traducerea  Ionuț Grama

Turnee și festivaluri

Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XVI-a Alba Iulia, 17 mai 2023
Festivalul Internațional de Teatru Clasic, Arad, 24 noiembrie 2022
SEAS – Stagiunea estivală a artelor spectacolului, Constanța, 17 iulie 2022

Premii

Galerie foto

Fotografii de Mihaela Tulea

Data premierei: 31 Ianuarie 2021
Durata spectacolului: 
Afiș

După 10 ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regierevine la Teatrul Odeon unde montează cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee. Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent.

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut - prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Cui i-e frică de Virginia Woolf? sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) - denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Piesa Cui i-e frică de Virginia Woolf? scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics' Circle pentru cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

doimih

X
Sari la conținut