după Oscar Wilde, regia Carmen Lidia Vidu

Distribuția

Pescarul: Marius Stănescu
Sufletul: Petre Nicolae
Povestitorul: Marian Lepădatu

Vrăjitoarea: Diana Gheorghian
Sirena: Eugenia Păsat
Dansatoarea din buric: Amelia Stuparu

Adaptarea și regia: Carmen Lidia Vidu
Traducerea: Andrei Bantaș
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Video: Alma Cazacu
Muzica: Ovidiu Chihaia

Turnee și festivaluri

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iaşi, 6 octombrie 2014

Galerie foto

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenăa lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.
A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.
Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.

Data premierei: 23 martie 2014
Durata spectacolului: 45'
Afiș

doimih

X
Skip to content