Direcția de scenă Alexandru Dabija

Cu

Răzvan Mazilu, Monica Petrică și Clubul TangotangenT
coordonator Daniel Mandiță
Amalia Iscu
Anisia Popescu
Cristina Pătru
Monica Șurubariu
Lucian Stan
Gilbert Iscu
Laurențiu Lungianu

Un spectacol de: Răzvan Mazilu
Direcția de scenă: Alexandru Dabija
Costume: Wilhelmina Arz
Coloana sonoră: Răzvan Mazilu, Daniel Măndiță
Decor & light design: Alexandru Dabija

Turnee și festivaluri

"Zilele Tangoului Argentinian" la Timișoara, 1 martie 2009
Festivalul de Teatru, Piatra Neamț, 28 octombrie 2008
Turneu la Timișoara, mai 2008
Săptămâna Teatrului Românesc în cadrul Zilelor Bucureștiului la Madrid, 10 aprilie 2008
Turneu la Budapesta, la Palatul Duna, 18 noiembrie 2007
Festivalul OperaEstate Festival Veneto, Bassano del Grappa, Italia, 24 iulie 2007
Festivalul Internațional de Teatru, Sibiu, 27 mai 2007
Turneu la Ierusalim în cadrul Târgului Internațional de Carte, Israel, 18 februarie 2007
Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet, Brașov, 18 noiembrie 2006
Festivalul Național de Teatru, București, 12 noiembrie 2006

Premii

Galerie foto

Fotografii de Mihaela Marin

Tangoul nu este un dans gregar, ci mândru şi individual. Dansezi sincer şi total, iar un dans bun ţi-l aminteşti câteva zile după miloga – ca o piesă de teatru bună, pe care ai văzut-o într-o seară.
Cu cât dansezi mai mult tango, cu atât îţi vine mai greu să îl explici în cuvinte cuiva care nu l-a încercat niciodată. Pentru privitor tangoul pare adesea pasional, erotic, etc, etc – lista de clişee este arhicunoscută. Din interior, tangoul este intim, personal, cald şi primitor. Este suma tuturor emoţiilor umane şi, da, bineînţeles, poate deveni şi pasional, erotic, etc, etc, dar asta numai dacă dansatorii, amândoi, şi ea şi el, aleg acest lucru. Privitorii sunt preocupaţi de obicei de picioarele dansatorilor de tango. Dansatorii sunt preocupaţi de îmbrăţişarea care îi uneşte şi îi mişcă. Privitorii îşi exprimă adesea aprecierea faţă de spectaculozitatea dansului. Dansatorii vor să fie apreciaţi doar de partenerii de dans.
Daniel Măndiță
Data premierei: 12 mai 2006
Durata spectacolului: 1h'
Afiș Un Tango Mas

Extrase presă

Un tango mas aduce o notă nouă în peisajul coregrafic actual, lărgindu-și aria într-o direcție în care dansul scenic cult nu s-a exersat până în prezent și, totodată, pune în valoare două prețioase talente ale zilelor noastre – Răzvan Mazilu și Monica Petrică.
Liana Tugearu - România Literară
 
Un balans al emoției ... cu această senzație pleci de la spectacolul Un tango mas de la Teatrul Odeon. Ca și cum, pentru o scurtă perioadă de timp, o confesiune te-a răpit ritmului cotidian, făcându-te să crezi că într-o bună zi, ieșind din lumea ta secretă, vei simți că și tu te afli de fapt printre dansatorii de tango. Un tango mas are prin concizia lui ceva din efectul unui haiku.
Virgil Oprina - Ziarul de Duminică
 
... Și tangoul lor minunat poate fi unul dintre mottourile la îndemână pentru acest spectacol. Propunerea venită din partea lui Răzvan Mazilu are în acest spectacol forța sincerității și conștiința propriei performanțe, într-un concept ce evită pe cât posibil mirajul efectului, dand frâu liber pasiunii și plăcerii de a împărtăși cu spectatorii farmecul dansului și de a înțelege o parte a universului vast al tangoului.
Oltea Șerban - Time out
 
Un tango mas nu este un spectacol, ci un exercițiu de emoție, sublim, dureros, aproape insuportabil. Răzvan Mazilu și Monica Petrică nu sunt balerini și nu sunt nici actori, ei nu dansează ci ne povestesc destinul lor, sunt întrupări ale sufletului nostru, flămând de iubire, însetat de eternitate.
Alice Năstase - Tango Magazine

doimih

X
Skip to content