de Saviana Stănescu, regia Alexandru Mihail

Traducere realizată în cadrul Masteratului de Scriere Dramatică, UAT Târgu Mureș.
Coordonator: Iulia Popovici

Distribuția

Nadia: Nicoleta Lefter
Borat: Marius Damian
Bob: Alexandru Papadopol
Lupita: Meda Victor
Ins 1: Ionuţ Kivu
Ins 2: Relu Poalelungi

Regia: Alexandru Mihail
Scenografia: Vladimir Turturică
Asistent regie: Gabriel Pintilei

Turnee și festivaluri

Festivalul Național de Teatru de la București, 26 și 27 octombrie 2015.
Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ, 18 octombrie 2015
Festivalul Dramaturgiei Româneşti FEST-FDR, Timișoara, 22 aprilie 2015

Premii

Nicoleta Lefter – Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Piatra Neamț – Pledez pentru tine(ri), 2015

Galerie foto

Spectacolul beneficiază de traducere în limba engleză, la cerere.
Dacă sunteţi interesaţi, vă rugăm să ne anunţaţi la casa de bilete sau pe mail, cel mai târziu cu două zile înainte de data spectacolului.
Vă rugăm să verificați disponibilitatea traducerii înainte de a vă achiziționa biletele

 

Povestea este inspirată de un fapt real relatat într-un articol din Florida Observer: un român și un ucrainian au adus în SUA peste 800 de imigranți ilegali pe vize false de artiști de circ.
Saviana Stănescu își imaginează traiectoria a doi dintre acești aliens, o fată din Moldova și un tânăr din Rusia, care pleacă din Florida la New York pentru a scăpa de deportare. Dincolo de acest moment inițial, piesa prezintă o istorie tragicomică din orașul care nu doarme niciodată, New York, unde oameni din diverse colțuri ale lumii își intersectează viețile și aspirațiile într-o echilibristică de zi cu zi pe balustrada Visului American.

Data premierei: 20 septembrie 2014
Durata spectacolului: 1h 45'
Afiș

Spectacolul beneficiază de traducere în limba engleză, la cerere.
Dacă sunteţi interesaţi, vă rugăm să ne anunţaţi la casa de bilete sau pe mail, cel mai târziu cu două zile înainte de data spectacolului.
Vă rugăm să verificați disponibilitatea traducerii înainte de a vă achiziționa biletele

Extrase de presă

Un clovn din Republica Moldova (Nadia) şi un altul rus, devenit şofer de taxi (Borat) ajung în centrul lumii, The Big Apple, New York, „oraşul care nu doarme niciodată“ şi despre care se spune că, dacă ai reuşit acolo, ai reuşit oriunde (încă un clişeu). Vor reuşi Nadia şi Borat? Poveştile lor ating toate punctele dintr-o sinusoidă dramatică: speranţă, disperare, aventură, imprevizibil, comic, tragic, oniric. Cu o structură fragmentară, alertă, textul prilejuieşte un spectacol dinamic, cu treceri rapide dintr-o scenă în alta, în care prioritare sînt naraţiunea şi caracterele.

Oana Stoica, Dilema veche, 31 iulie 2014

Saviana Stănescu exploatează valoros simbolul clownului, al circului, construieşte un univers magic dar în acelaşi timp credibil, real, fără emfază, fără accente teziste, în cel mai pur şi autentic firesc – lumea în care trăim aşa cum e şi cum nu apucăm să o cunoaştem. Nu vă refuzaţi bucuria acestui spectacol. Veţi pătrunde în arena de circ a vieţii şi vă veţi recunoaşte în poveştile spuse aici. În fond, toţi suntem clowni – mai veseli, mai trişti – într-un spectacol în al cărui program există şi acrobaţii şi jonglerii şi salturi mortale. Important e să nu ne pierdem încrederea, entuziasmul şi inocenţa. La capătul drumului cu multe gropi şi bolovani ne aşteaptă cea mai frumoasă întâlnire, aceea cu propriul destin, marea împăcare. Cu baloane colorate, zâmbete largi şi... CIC-CIC!!!

Răzvana Niţă, PORT.ro, 26 septembrie 2014

doimih

X
Skip to content