Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe încă o premieră din seria
Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni:

Eu, Henri Vieuxtemps sau povestea unui violonist copil-minune,
care va avea loc duminică, 27 februarie, de la ora 18.00, în Sala Studio

Povestea violonistului și compozitorului valon/ belgian Henri Vieuxtemps este diferită de toate celelalte pe care le-ați putut urmări în seria noastră de spectacole Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni. Primul lucru pe care trebuie să-l aflați este că nici cei doi șoricei Sică și Rică și nici buna lor prietenă Lola nu au locuit vreodată în casa familiei Vieuxtemps și nici nu l-au însoțit pe micuțul Henri în călătorii și turnee. Au ajuns la el mult mai târziu, atunci când maestrul era deja un artist recunoscut în întreaga lume muzicală a timpului și când faima sa de profesor atrăsese la Bruxelles violoniști talentați care, la rândul lor, au făcut mai apoi frumoase cariere internaționale. Cei trei prieteni au dorit să-l cunoască pe cel care care, cândva apreciat drept copil-minune, a uimit cu felul în care cânta la vioară pe scene consacrate și în fața unui public pretențios. Călătoria până la Bruxelles, capitala Belgiei, a fost lungă dar timpul a trecut repede căci Sică și-a descoperit o nouă pasiune, magia, și și-a întreținut vesel prietenii cu trucuri spectaculoase.
Domnul Vieuxtemps le povestește cu plăcere și cu lux de amănunte despre dragostea sa pentru muzică, despre profesorii pe care i-a avut și despre turneele și călătoriile pe care le-a întreprins până în îndepărtata Americă, în vremuri în care o traversare de ocean dura… două luni! Cei trei prieteni îl privesc cu ochii maaaari și cu urechiușele ciulite pe cel care își evocă propria viață, aventuroasă și bogată: un copil care a cucerit lumea întreagă cu vioara lui!

Cristina Sârbu

Scenariul – Cristina Sârbu, Ana Sârbu
Regia- Mona Ciută
Scenografia și costumele – Valeria Cristia, Sânziana Tarța
Concepția și construcția păpușii – Aurelia Bădulescu, Valeria Cristia

Cu: Selina Colceru, Filip Ristovski, Alexandru Unguru, Alexandra Laura Badea/Ioana Mihalcea, Irina Sârbu, Mona Ciută, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean/ Mircea Lazăr (vioară)

Sponsor Delegația Valonia-Bruxelles / Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest

doimih

X