Compania 1980 din Tokio prezintă spectacolul

BALADA DE LA NARAYAMA

Miercuri, 13 iunie, de la ora 19.00, la Sala Majestic după participarea la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Regia și adaptarea: Yukio Sekiya
Decorul: Takayo Yamamoto
Costumele: Yuko Ueno
Sound design: Misao Saito
Light design: Kenichi Mashiko
Cu: Yoshiyuki Shibata, Ippo Fujikawa, Takayo Yamamoto, Satoshi Onaga, Tatsuya Kinomura, Hiroyuki Kanbara, Yasunori Koide, Ryoji Ota, Hiroyuki Kurisu, Akira Suda, Yuko Ueno, Asami Mitsuki, Chiaki Mizui, Maho Sekine, Yumiko Tan

Balada de la Narayama are la bază cartea Narayamabushi-ko de Shichiro Fukazawa, care a fost adaptată și pentru film de două ori, în 1958 și 1983 (distins cu Palm d’Or la Cannes). Pentru adaptarea scenică s-a folosit metoda originală Sugeki.

Sugeki este o metodă teatrală care elimină decorul, costumele și machiajul realiste, iar scenele sunt create cu câteva cutii negre și funii albe, cu expresiile fizice ale actorilor, care joacă mai multe roluri. Simplă, dar profundă, metoda Sugeki creează drama interioară stimulând imaginația spectatorilor.

Într-un sat japonez înconjurat de munți există tradiția ca bătrânii care ating vârsta de 70 de ani să plece și să urce pe vârful muntelui sfânt Narayama de unde nu se mai întorc. Se abandonează acolo, pentru a salva tânăra generație de la înfometare, pentru că mâncarea este foarte puțină. Pe acest munte oamenii cred că trăiesc zei sfinți și este un loc potrivit pentru bătrâni să moară. Acțiunea are în centru povestea lui Tatsuhei și a mamei lui Orin, care se apropie de 70 de ani.

Prețul biletelor cat. 1 - 40 lei, cat. 2 - 20 lei
Spectacol în limba japoneză cu traducere în limba română

doimih

X
Skip to content