PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, înființată în anul 2016, de către tinerii muzicieni Irina Rădulescu și Răzvan Florescu, va susține sâmbătă, 18 decembrie, ora 18:00, în Sala Majestic un concert cu două dintre cele mai sofisticate și spectaculoase instrumente de percuție, vibrafon și marimba, Musical Pictures for marimba and vibraphone.

Proiectul Musical Pictures for marimba and vibraphonepropune publicului larg o călătorie incitantă printre cele mai îndrăgite stiluri muzicale, precum jazz, pop, rock, tango, clasic, contemporan sau world-music, alături de două dintre cele mai fascinante și tinere instrumente de percuție, marimba și vibrafonul, cărora li se alătură și alte instrumente de percuție precum cajon-ul, tamburina sau momente de body-percussion.

PROGRAMUL SERII:

Emmanuel Séjourné – Calienta
Jesus Salvador Chappi - Tendresa
Casey Cangelosi - Plato’s Cave
Andrei Petrache - Vibraimba
Anna Ignatowicz Glińska - Passacaglia
Michael Taylor – Rhapsodia
Csaba Zoltan Marian - Musical Pictures

Durata concertului: 1h15 min

Preț bilete: 40 lei

Irina Rădulescu și Răzvan Florescu

Abordarea îndrăzneață și originală a celor doi a fost imediat observată și apreciată încă de la debut, câștigând notorietate cu fiecare apariție. Printre cele mai importante realizări ale formației se numără reprezentarea Universității Naționale de Muzică din București la Festivalul și Concursul internațional “Umanitaria” din Milano (2017), obținerea dublei burse Erasmus pentru anul universitar 2018-2019 la Academia de Muzică Janaček din Brno,  Cehia (prima bursă Erasmus oferită de UNMB pentru o formație camerală) și nu în ultimul rând, debutul internațional ce a avut loc în luna decembrie 2018, prin susținerea unui concert în cadrul Festivalului Internațional de Percuție din Brno. În 2019 au câștigat concursul internațional „Festivalul Muzicii Maghiare”, în urma căruia au susținut un concert la Paris și au desfășurat primul turneu națioanl, intitulat „Vibraimba”, în cadrul proiectului Transylvania Live, care a avut ca finalitate concertul susținut la Academia de muzică Gnesin din Moscova. În anul 2020 PERCUSSIONescu au reprezentat Universitatea Națională de Muzică din București la Festivalul de improvizație muzicală contemporană și experimentală, METRIC, de la Tallin, Estonia și au susținut turneul național LEGENDS alături de flautistul de talie internațională, Matei Ioachimescu.

În prezent, Irina Rădulescu este doctorand în cadrul Școlii Doctorale a Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prof.univ.dr.Dr.HC. Adrian Iorgulescu și profesor la Colegiul Național de Muzică din București și Școala de Arte „Iosif Sava” din București,  iar Răzvan Florescu este masterand la clasa de Jazz a prof. univ.dr. Mircea Tiberian și profesor la Școala Gimnazială de Muzică nr. 5 din București și la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”.

doimih

X