Rodica Mandache în dialog cu Georgeta Filitti

Teatrul Odeon, 110 ani de existență a clădirii

Duminică, 6 iunie, ora 19:00, alături de Fundația Calea Victoriei, vă invităm în Sala Majestic, una dintre cele mai elegante săli de teatru din București și printre puținele din Europa cu tavan glisant, să fiți spectatorii unei întâlniri memorabile între două mari personalități feminine din viața noastră culturală, actrița Rodica Mandache și istoricul Georgeta Filitti.

Este pentru prima oară, de la începutul difuzării online a seriei Dialoguri teatrale @Odeon, când publicului iubitor de teatru și mai ales de Odeon are șansa extraordinară de a lua parte la un schimb de idei despre întâmplări și personaje din jurul clădirii Teatrului Odeon, care anul acesta sărbătorește 110 ani.

Inaugurat în anul 1911 cu fast și construit, din inițiativa lui Emil Lahovary de arhitectul Grigore Cerchez pe Calea Victoriei, așa numita coloană vertebrală a orașului, Teatrul Odeon rămâne o bijuterie arhitectonică de o mare frumusețe, atât în exterior cât și în interior.

Dialogul cu istoricul Georgeta Filitti va puncta elemente esențiale din evoluția teatrului românesc, va aduce informații valoroase și inedite despre cum se delectau românii odinioară, despre apetitul pentru teatru, cultură și frumos din Bucureștii din la Belle Epoque și perioada interbelică.

Seria Dialoguri teatrale @Odeon, sezonul al II-lea, difuzată online pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook, este forma prin care celebrăm și 75 de ani de existență a Teatrului Odeon. Invitații sunt personalități ale acestei instituții a căror carieră coincide cu o parte din istoria ei.

Biletele au preț unic (30 de lei) și pot fi achiziționate online, fără comision, direct de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro sau de la Casa de Bilete, de luni până duminică, orele 11:30– 19:00, cu pauză între 14:30 - 15:00.

Evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare.
Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

doimih

X