COMUNICAT DE PRESĂ

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi Alumnus Club pentru UNESCO organizează în parteneriat, miercuri 20 iunie a. c., începând cu orele 17.00, la Palatul Parlamentului - sala Nicoale Bălcescu, evenimentul de lansare a proiectului Future Folk, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO. Evenimentul se desfăşoară sub Înaltul patronaj al Camerei Deputaţilor şi se bucură de sprijinul a numeroşi parteneri.

Gazda evenimentului va fi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, iar moderator va fi doamna Daniela Popescu, preşedintele Alumnus Club pentru UNESCO. În deschidere, actriţa Maia Morgenstern va susţine un recital extraordinar de poezie, după care iniţiatorul şi partenerii vor vorbi despre Future Folk, fiecare din perspectiva instituţiei pe care o reprezintă. Evenimentul se focalizează pe colecţia de design vestimentar creată special pentru acest eveniment de designerul Carmen Emanuela Popa, colecţie care va fi lansată printr-o prezentare - performance, însoţită de un film de atmosferă al proiectului.

Iniţiativa este adresată în special tinerilor şi are ca obiectiv general revitalizarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial al României, punând în valoare prin design contemporan o piesă esenţială a acestuia – costumul tradiţional. Nu numai costumul românesc, ci şi costumele tradiţionale specifice minorităţilor naţionale din toate zonele României.

Diversitatea constituie o resursă inepuizabilă de inovaţie şi creativitate, de progres, într-o societate în care dialogul între etnii şi culturi este real – acesta este mesajul proiectului. Colecţia de design vestimentar creată de Carmen Emanuela Popa, un produs cultural original şi avangardist, este ea însăşi o invitaţie la comunicare,  înţelegere şi solidaritate între oameni.

Proiectul Future Folk se desfăşoară în perioada 1 februarie – 20 septembrie 2018.
E-mail: clubalumnus@gmail.com
https://alumnusclubforunesco.ro/

 

PATRIMONIUL NOSTRU:
ACOLO UNDE TRECUTUL ÎNTÂLNEȘTE VIITORUL     

doimih

X
Skip to content