Teatrul Odeon se alătură celor care deplâng dispariția scriitoarei Ileana Vulpescu, care a plecat dintre noi miercuri, 12 mai 2021, la vârsta de 88 de ani. Romanul care a consacrat-o, „Arta conversației” (1980), a fost pus în scenă la Teatrul Giulești (actualul Odeon) în 1983. Dramatizarea este semnată de scriitoare, alături de regizorul spectacolului, Eugen Todoran și actorul George Bănică. Decorul a fost creat de Vasile Rotaru, costumele de Daniela Codarcea, ilustrația muzicală de George Marcu, cu Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu, Eugen Ungureanu și Adriana Trandafir în rolurile principale.

„Rolul interpretat de actrița Dorina Lazăr, îi oferă acesteia șansa unei creații mult apreciate, cu viață lungă.” - Marina Constantinescu, „Elevul”, România literară, 15 noiembrie 2013             

„Am aflat aseară că a plecat dintre noi Ileana Vulpescu. A plecat lăsând în urma ei imagini și amintiri de neșters și de neuitat legate de «Arta conversației».

«Arta conversației», spectacol remarcabil al teatrului nostru, spectacol care a confirmat actori și a lansat actori. Un scenariu scris după o carte care se vindea pe sub mână, pe care și-o discutau cititorii și în care se regăseau femeile, fiecare cu bucățica ei de viață și destin. Un spectacol care s-a jucat mereu cu casa închisă și cu găleți de flori, un spectacol care ne-a adus bucurie, mândrie, iubire.
Cu siguranță Dumnezeu o să o răsplătească pentru preaplinul ei împărtășit nouă.” - Dorina Lazăr, actriță și director al Teatrului Odeon, 13 mai 2021

doimih

X