Compania Yamanote Jijosha din Japonia prezintă

la Teatrul Odeon, pe 11 iunie, ora 19.00 spectacolul

KEISEI HANGONKO
de Chikamatsu Monzaemon
Regia: Masahiro Yasuda
Cu: Yoshiro Yamamoto, Kohki Ura, Michiko Okubo, Emi Yamaguchi, Takeshi Kawamura, Yoshinobu Iwabuchi, Kazuhiro Saiki şi alţii

În limba japoneză, "Keisei" înseamnă "prostituată" şi "Hangonko" înseamnă "fum de tămâie în care apar morţii". Este o poveste scrisă de celebrul autor de teatru kabuki Chikamatsu Monzaemon, din epoca Muromachi, personajele fiind pictorul Kano Motonobu - care a fost implicat într-un conflict cu familia Rokkaku din regiunea Omi - şi o prostituată pe nume Miya. Aceasta se îndrăgosteşte de Kano Motonobu, însă cei doi nu se pot căsători oficial. Miya moare de inimă rănită, dar se întoarce sub formă de stafie în camera umplută cu fum de tămâie a iubitului ei.

Yamanote Jijosha este o companie teatrală foarte apreciată în Japonia înfiinţată în 1984 de studenţi ai Universităţii Waseda din Tokio.
Yamanote Jijosha a iniţiat pentru antrenamentul actorilor săi “Metoda Yamanote”, stilul de joc “Yojo-han”, care îşi propune să dezvolte tehnici pentru dialog şi îmbunătăţirea percepţiei corporale prin auto examinare.

În ultimii ani, compania a avut turnee numeroase nu numai în Asia, ci şi în Europa. În 2009 spectacolul Titus Andronicus de W. Shakespeare a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, iar în 2010, Oedip Rege de Sofocle a făcut parte din nou din selecţia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

KEISEI HANGONKO este al treilea spectacol al companiei itinerat în România: pe 2 iunie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 8 iunie la Turda şi pe 11 iunie la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Spectacolul se joacă cu supratitrare în limba română.
Preţul biletelor este de 21,20 lei, redus 12,72 lei.

doimih

X
Skip to content