Marți, 8 iunie, de la ora 18.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon, va avea loc, în prezenţa autorului, lansarea romanului LUDI de Alexander Hausvater, publicat de Editura Integral.

Invitaţi: Varujan Vosganian, Ioan Cristescu

Cu participarea actorilor: Angela Ioan, Elvira Deatcu, Marius Stănescu

„Probabil că orice mare artist, indiferent de calea pe care o alege, manifestă o anumită sensibilitate pentru toate cele șapte arte. Puțini sunt, însă, aceia care pot crea, cu egal talent, în mai multe domenii. Iar Alexander Hausvater, cum veți vedea, lecturând paginile despre patimile lui Ludi, dovedește pentru literatură o înzestrare remarcabilă, așa cum a dovedit, într-o carieră de peste cinci decenii și pe toate meridianele lumii, ca regizor de teatru.”

Varujan Vosganian - O carte a lecuirii (Prefață la romanul LUDI,  Editura Integral, București, 2021)

 

„Finalizat la începutul primăverii 2021, romanul Ludi al lui Alexander Hausvater este o metaforă complexă a luptei cu îngerul creației și cu demonii vizibili sau ascunși care împresoară ființa umană, o meditație asupra dizabilităților sau monstruozității fizice, a traumelor produse de cruzimea semenilor, a frumuseții care se poate ascunde într-un trup diform sau, dimpotrivă, a urâțeniei interioare în cazul ființelor considerate perfecte.”

Elena-Brîndușa Steiciuc, Alexander Hausvater – LUDI, Jupânu’, 22.04.2021, Suceava (https://www.jupanu.ro/carte-film-si-tv/alexander-hausvater-ludi-21494)

„Cu toții purtăm pe spate o cocoașă, ca Ludi. Câteodată ea e vizibilă, dar în majoritatea cazurilor reușim s-o ascundem sub titluri universitare, medalii, premii, diplome sau certificate de tot felul. Înăuntrul nostru însă ea continuă să existe. Pe de o parte ne face vulnerabili, slabi, nesiguri, dar pe de altă parte tocmai ea este cea care ne conferă spiritualitate. Ne face să trăim o existență paralelă cu cea reală. Iar uneori când cele două se contopesc, visele devin realitate. Prin ele ajungem să transcendem slăbiciunea, mediocritatea și nedreptatea. Spiritul devine respirație și respirația devine suflet. În acest fel devenim autorii propriei noastre vieți. O voce comună ne adună pe toți laolaltă. Cu toții suntem creația unei ființe supreme care ne iubește indiferent dacă purtăm cocoașele la vedere sau nu.”

Alexander Hausvater

INTRAREA LIBERĂ (în limita locurilor disponibile)

Evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori, etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare.

doimih

X