Teatrul Odeon și Codrin’s Gallery

vă invită la primul eveniment expozițional din această toamnă.

Expoziția Mari Maeștri ai Picturii Românești se dorește a fi o rememorare și un omagiu adus marilor maeștri din istoria apropiată a artei românești.
Plimbarea vizuală include opere ale artiștilor de la Academia de artă ieșeană și bucureșteană, fiecare dintre ei contribuind major la eternizarea artei românești pe plan național și internațional: Constantin Piliuță, Eva Cerbu, Dan Hatmanu, Costache Agafiței, Leon Biju, Otto Briese, Ion Sălișteanu, Paul Scortescu, Liviu Suhar.
Deși cunoscuți ca pictori, aceștia excelează și în tehnica graficii, a desenului și a cărbunelui, fapt ce se poate constata în tablourile de pe simeze, într-o tematică variată, fiecare lucrare incitând la contemplare, meditație, visare, admirație.
Pentru că arta nu trebuie explicată ci privită și, mai ales simțită, vă invităm la acest periplu senzorial și extrasenzorial.
ARTA este Atemporală, este Materie, Spațiu și Spirit.
Operele expuse fac parte din colecții particulare sau din colecțiile familiilor artiștilor – Colectia Ștefan Agafiței, Colectia Florin Petrachi, Colectia Eugen Mircea.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 21.00.
Expozitia Mari Maeștri ai Picturii Românești  va fi deschisă publicului până luni, 15 octombrie și face parte din programul Noaptea Albă a Galeriilor NAG#12 București.

www.noapteagaleriilor.ro

https://www.facebook.com/events/327219167826587/

Teatrul Odeon, Galeria de artă contemporană Odeon

Curator: CODRIN MIRCEA

Director General al Teatrului Odeon, CRISTIAN ȘOFRON

doimih

X