La Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București luni, 5 decembrie 2022, a avut loc Gala Premiilor revistei „Rinocerul” 2022.

În cadrul Galei, doamna Dorina Lazăr, actriță și director al Teatrului Odeon, a fost distinsă cu Premiul Dina Cocea pentru valoroasele spectacole montate în Stagiunea 2021 - 2022; Răzvan Mazilu a fost distins cu Premiul special pentru excelență în musical pentru regia, coregrafia și costumele spectacolului „Cabaret”, libretul de Joe Masteroff, după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, iar actrița Rodica Mandache a primit Premiul pentru excelență artistică.

Dorina Lazăr: „Vreau să vă mulțumesc! Nu mă așteptam să existe o asemenea manifestare. E bine că ne mai vedem, că ne mai aducem aminte, că ne mai prețuim, că mai trăim. Într-adevăr, sper să fie un premiu bine dat, având în vedere că în anul despre care se face vorbire a fost adus pe scenă Alexandru Monciu Sudinski (n. ed. „Rebarbor”, regia Alexandru Dabija) - pentru cei de vârsta noastră înseamnă mult -, a fost adus pe scenă Gellu Naum (n. ed. „Ceasornicăria Taus”, regia Dragoș Galgoțiu)…
Am înțeles că se dă un premiu și pentru „Cabaret”, un minunat premiu pe care îl consider nu numai al lui Răzvan Mazilu, dar al întregii echipe și vreau să mă fălesc foarte tare cu echipa Odeonului. Pentru că a fost anul Molière și La Fontaine, am scos și un spectacol pe baza „Fabulelor” lui La Fontaine (n.ed. „Pandorium”, un spectacol de Zoltán Balázs). Dacă vreodată nu aveți ce face, poftiți pe la noi, Calea Victoriei 40-42!”

doimih

X
Skip to content