Ziua Femeii @Odeon, ediția a III-a: Întâlnire cu actrița Dorina Lazăr

De Ziua Femeii, marți, 8 martie, Teatrul Odeon vă invită începând cu ora 19:30, în Sala Studio, să luați parte la o întâlnire nonconformistă cu actrița și directorul teatrului, doamna Dorina Lazăr, care face un pariu cu sine și provoacă publicul spectator la dialog.

Pe parcursul unei ore, într-un cadru intim și prietenos, doamna Dorina Lazăr vă așteaptă să o cunoașteți altfel decât prin rolurile interpretate sau interviurile acordate jurnaliștilor. De Ziua Femeii III @Odeon, vă aducem în dar o conversație sinceră, sperăm cu umor.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Interviuri:

Cea mai recentă apariție televizată poate fi urmărită online aici, reprezentând interviul acordat lui Cătălin Ștefănescu în cadrul emisiunii „Garantat 100%”.

Cele mai recente interviuri pot fi citite online pe site-ul IQads sau pe site-ul Viva!.

Scurtă biografie:

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, secția Actorie la clasa profesorului Ion Finteșteanu, care i-a avut asistenți pe Sanda Manu și Dem Rădulescu. A debutat în 1961 la Teatrul Regional București, iar din 1969 este actriță la Teatrul Odeon. Pe marele ecran a debutat în 1974 în filmul „Păcală” al regizorului Geo Saizescu. Printre cele mai importante filme în care a mai jucat se numără „Angela merge mai departe” (1981), „Liceenii” (1986), „Balanța” (1991) și „Amen” (2001).

În anul 1982 a primit premiul „Cea mai bună actriță de film” din partea Asociației Cineaștilor din România (ACIN) pentru rolul Angela din „Angela merge mai departe” (1981). În anul 2000 a fost decorată cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. În anul 2012 a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor din partea Ministerului Culturii și Comunicării din Franța. Din 2003 până în 2017 este directoarea Teatrului Odeon, mandat pe care l-a reluat în aprilie 2021.

Ziua Femeii @Odeon:

A debutat în 2019 printr-un triplu eveniment: concert al trupei Urma, vernisajul expoziției „Frumusețea nevăzută” și vizionarea spectacolului „Gardenia” (r. Zoltán Balázs). Ediția a II-a, după o pauză de un an datorată pandemiei, a avut loc în 2021, când am dedicat o serie de trei emisiuni moderate de actrița Rodica Mandache celor mai fidele spectatoare ale noastre. Emisiunile se găsesc pe youtub-ul teatrului și într-un playlist disponibil online pe pagina de Facebook a teatrului aici.

doimih

X