după Oscar Wilde, regia Carmen Lidia Vidu

Distribuția

Pescarul: Marius Stănescu
Sufletul: Petre Nicolae
Povestitorul: Marian Lepădatu

Vrăjitoarea: Diana Gheorghian
Sirena: Eugenia Păsat
Dansatoarea din buric: Amelia Stuparu

Adaptarea și regia: Carmen Lidia Vidu
Traducerea: Andrei Bantaș
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Video: Alma Cazacu
Muzica: Ovidiu Chihaia

Turnee și festivaluri

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iaşi, 6 octombrie 2014

Premii

Galerie foto

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenăa lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.
A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.
Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.

Data premierei: 23 martie 2014
Durata spectacolului: 45'
Afiș

doimih

X