A venit și rândul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski să-și primească locul cuvenit în seria copilăriilor și cel al poveștilor din  proiectul Clasic e fantastic.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în  1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de…fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră și ascultaseră Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită sau Spărgătorul de nuci

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un  rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea și muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu sigutanță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun căci, întreaga poveste se desfășoară în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor.

Regia: Monica Ciută
Scenariul:  Cristina Sârbu și Ana Sârbu
Décor și costume:  Valeria Cristia și Sânziana Tarța
Concepție păpuși: Aurelia Bădulescu
Cu:  Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

Preț bilete: adulți: 25 lei; copii: 15 lei
Durata: 1h

X
Sari la conținut