Pe 15 iunie am lansat a patra ediție a concursului Tineri regizori - Texte contemporane, destinat regizorilor cu vârsta de până în 35 de ani.

Astăzi, 15 decembrie, în urma jurizării listei scurte, anunțate pe 9 decembrie, dintr-o serie de șapte propuneri finaliste, consiliul artistic al Teatrului Odeon a desemnat cei doi câștigători, care vor monta spectacolele în Sala Studio, în cursul anului viitor, 2022.

Proiectele desemnate câștigătoare sunt:

  • Adina Lazăr cu „Nu vorbim despre asta” de Alexandra Felseghi, scenografie Silviu Medeșan, animație Paul Mureșan
  • Teodora Petre cu „Mama” de Florian Zeller, scenografie Andrei Șova, light design Ioana Pashca.

Mulțumim tuturor regizorilor care și-au înscris proiectele în cadrul ediției din acest an a concursului Tineri regizori - Texte contemporane”.

 

Programul „Tineri regizori - Texte contemporane a fost lansat în anul 2001 sub denumirea „DEBUT - tineri regizori. texte contemporane” și s-a desfășurat sub forma unui concurs de proiecte destinat tinerilor regizori, studenți sau proaspăt absolvenți ai academiilor de artă, cu scopul de a încuraja și susține tânara generație de artiști și noile mijloace de exprimare scenică.

Primele proiecte câștigătoare au fost: „Genocid sau ficatul meu e fără rost" de Werner Schwab, regia Sorin Militaru; „Marisol" de Jose Rivera, regia Alexandru Berceanu, „Alchimistul" dramatizare de Radu Macrinici, după romanul omonim al lui Paulo Coelho, regia Anca Colțeanu; „norway.today" de Igor Bauersima, regia Andreea Vălean și „Morţi şi vii" de Ștefan Caraman, regia Ana Mărgineanu.

În anul 2010, Sala Studio a fost inaugurată cu un spectacol câștigător al celei de-a doua ediții a concursului, „Blifat” de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail, iar în Sala Majestic a fost montat „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” de Jonas Gardell, propus de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc.

În 2015 s-a desfășurat a treia ediție a concursului, cei doi câștigători fiind Horia Suru cu piesa „Refugiul” de Jennifer Halley și Vladimir Anton cu piesa lui Donald Margulies, „Când timpul nu se mișcă”.

doimih

X
Skip to content